Bu yaşlar burun kıkırdaklarının ve kemiklerinin olgunlaşmasını gösterir. Erişkin yaşa gelmiş bireylerde rinoplasti herhangi bir zamanda uygulanabilir. Ancak cerrahi planlaması yapılırken hastanın genel sağlık durumu ve kronik hastalıklar gibi etkenler göz önünde bulundurulmalıdır.
3) Nefes alma:Özellikle ciddi eğrilik nedeni ile burun boşluğundaki alan daralan hastalarda septoplasti, et büyüklükleri varlığında konka tedavileri ve kıkırdak yetmezliği durumunda valf onarımları gibi fonksiyonel teknikler ile nefes alma problemleri giderilebilmektedir.
Son değerlendirme aşamasında burun boşluğunun incelenmesi gerekir. Bu inceleme hangi cerrahi tekniklerin uygulanacağını belirler:
Daha önce yapılmış bir rinoplasti sonrasında ortaya çıkan sorunları düzeltmek için revizyon tekniği kullanılır. Bu teknik, burun yapısının daha karmaşık olduğu ve diğer tekniklerin yetersiz kaldığı durumlarda tercih edilir.
Bu nedenle erkeklerde burun estetiği ameliyatının zamanlaması, uzman bir cerrah tarafından yapılacak kapsamlı bir değerlendirme sonucunda belirlenmelidir. Her bireyin gelişim süreci farklı olduğundan, operasyon için ‘en uygun zaman’ kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir.
Bu sayede şişliğin fazla büyümemesi engellenmiş olur. Hastanın burun ucu şişliği genel olarak kıkırdak ve kemik yapısının değişmesinden dolayı oluşur.
Burun estetiği sonrası iyileşme sürecini dikkatli bir şekilde takip etmek, istediğiniz sonuçlara ulaşmaleıza propertyımcı olacaktır.
Detaylı bir değerlendirme yapılır ve hastanın ameliyat öncesi ve sonrası süreci hakkında bilgilendirilmesi sağlanır.
Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı sonrası tam iyileşme süresi kişiden kişiye değişebilir ve ameliyatın karmaşıklığına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ancak genellikle rinoplasti sonrası iyileşme aşağıdaki gibi bir zaman çerçevesinde gelişir:
Rinoplasti ameliyatı sonrası burnunuza yerleştirilen koruyucu alçıyı cerrahınız tarafından çıkarılıncaya kadar tamamen kuru tutmanız gerekmektedir. Bu süre Detay zarfında tamamıyla suya temas ettiğiniz bir duşu tercih etmemelisiniz.
Erişim ve hareket alanı sınırlı olduğu için bazı bölgelere müdahale imkanı kısıtlı olabilir.
Burun tümseği keski veya testere benzeri bir enstrüperson kullanımıyla uzaklaştırılır ve sonra iki yandaki burun kemikleri daha dar bir köprü oluşturmak üzere birbirine yaklaştırılır.
Ameliyattan sonra septumu stabil tutmak için burun deliklerinin içine atel ya da burun paketleri konulabilir. Burun şeklinin sabitlenmesini istediğimiz hastalarımızda burun üzerine de plastik ya da steel ateller yerleştirilebilir.
Genellikle estetik amaçla birlikte hastalar nefes almada yaşadvertisementıkları sıkıntıları da dile getirirler. Zaten şekil bozukluğu olan hastaların çoğunda burun içindeki orta bölmesinde(septum devrasyonu) ve diğer anatomik oluşumların deformasyonları da bu duruma eşlik ettiği için,hastalar aynı anda fonksiyonel açıdan da bu problemlerden kurtulmaktadırlar.